Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Όλα αυτά τα χρόνια είναι κυρίαρχος ο εκπαιδευτικός ρόλος του Ομίλου στην Κοινωνία της Κρήτης. Τα μαθήματα αυτά είναι αποτέλεσμα 30χρονης επιτόπιας και βιβλιογραφικής  έρευνας, στην οποία  βασικές πηγές πληροφόρησης υπήρξαν ηλικιωμένοι με βαθιά γνώση και βίωμα της παράδοσης.

Όλα τα μαθήματα στηρίζονται και οργανώνονται από την μεγάλη Ομάδα Εθελοντισμού του Ομίλου με αγάπη και μεράκι για την παράδοση και τον Πολιτισμό μας.

Στόχος των μαθημάτων δεν είναι μόνο η επαφή με την παράδοση αλλά και η γενικότερη καλλιτεχνική και προσωπική ανάπτυξη των μαθητών του Ομίλου.

Εκτός από το 9μηνο χειμερινό ακαδημαϊκό έτος, ο Όμιλος κάθε χρόνο διοργανώνει το τρίμηνο Θερινό Σχολείο με στόχο την βιωματική προσέγγιση της παράδοσης στο πλαίσιο της πανηγυρικής διάθεσης του καλοκαιριού.

Από το 1990 γίνεται εντατική προσπάθεια διάδοσης των λεγόμενων «παλαιϊνών» ή ξεχασμένων χορών της Κρήτης, με μαθήματα, παρουσιάσεις, σεμινάρια, εκπομπές κλπ.

Πάνω από  4000 κάτοικοι του νησιού -κάθε εθνικότητας και καταγωγής- έχουν «μυηθεί» στην παράδοση και στον Πολιτισμό της Κρήτης και του Ελληνισμού συμμετέχοντας στα μαθήματα του Ομίλου.

Ο Όμιλος για μεγάλες περιόδους προσφέρει μαθήματα από όλες σχεδόν τις περιοχές του κόσμου, χορούς του κόσμου, μαθήματα ξένων γλωσσών, χορωδίας, Θεατρικού παιχνιδιού κ.α.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του,  ο Όμιλος προσφέρει δωρεάν μαθήματα, ιδίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη ενώ επί χρόνια προσφέρει ειδικές συνδρομές σε φοιτητές, ανέργους, πολύτεκνους και τρίτεκνους.Επιπλέον, σε επιλεγμένα έτη προσφέρει δωρεάν μαθήματα για όλους!

Πολλά παραρτήματα του Ομίλου έχουν ανοίξει σε επαρχίες για την μετάδοση της γνώσης αυτής στις τοπικές κοινωνίες.

Αρέσει σε %d bloggers: