Ομαδικά Μαθήματα Χορού

 

Γενικά, σε κάθε ώρα ομαδικού μαθήματος, ανεξάρτητα από το είδος του χορού ή των χορών που διδάσκονται σε αυτό, υπάρχει χορευτική εξάσκηση με μουσική και επανάληψη σε βήματα ήδη γνωστά, αλλά και στο νέο υλικό.

Τα μαθήματα συμπληρώνονται με τεχνική χορού, βελτίωση της κίνησης των χεριών και της έκφρασης.

Όλα τα μαθήματα είναι αποτέλεσμα 30χρονης επιτόπιας και βιβλιογραφικής  έρευνας. Βασικές πηγές πληροφόρησης υπήρξαν ηλικιωμένοι με βαθιά γνώση και βίωμα της παράδοσης.

Από το 1990 γίνεται εντατική προσπάθεια διάδοσης των λεγόμενων «παλαιϊνών» ή ξεχασμένων χορών της Κρήτης, με μαθήματα, παρουσιάσεις, σεμινάρια, εκπομπές κλπ.

Εκτός από το 9μηνο χειμερινό ακαδημαϊκό έτος, ο Όμιλος κάθε χρόνο διοργανώνει το τρίμηνο Θερινό Σχολείο με στόχο την βιωματική προσέγγιση της παράδοσης στο πλαίσιο της πανηγυρικής διάθεσης του καλοκαιριού.

Στόχος των μαθημάτων δεν είναι μόνο η επαφή με την παράδοση αλλά και η γενικότερη καλλιτεχνική και προσωπική ανάπτυξη των μαθητών του Ομίλου.

Σε επιλεγμένα έτη προσφέρει δωρεάν μαθήματα για όλους!

Επί χρόνια προσφέρει ειδικές συνδρομές σε φοιτητές, ανέργους, οικογένειες, πολύτεκνους και τρίτεκνους.

Όλα τα μαθήματα στηρίζονται και οργανώνονται από την Ομάδα Εθελοντισμού του Ομίλου με αγάπη και μεράκι για την παράδοση και τον Πολιτισμό μας.

RDX_8968.jpg

Στόχος

Να  μεταφέρουμε το βίωμα της μουσικής, του χορού και της παράδοσης

Να διδάξουμε Ιστορία, Λαογραφία, σχετική με θέματα του Κρητικού Πολιτισμού

 

Θεματολογία:

Παραδοσιακή Κρητική φορεσιά

Παραδοσιακοί Χοροί της Κρήτης και του Ελληνισμού

Μουσικοχορευτική παράδοση

Χορευτικές παραδόσεις

Μουσικές Παραδόσεις

Εθνοχορολογικές και εθνομουσικολογικές αναλύσεις

Βιωματική προσέγγιση με γλέντι

 

tour_AET_2737.JPG

 

Ομαδικά μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη

Παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα δύο ομαδικών μαθημάτων την εβδομάδα, σύντομα θα μπορείτε να διασκεδάζετε χορεύοντας οπουδήποτε, ενώ ταυτόχρονα γυμνάζεστε μαθαίνοντας τους χορούς που σας ενδιαφέρουν, συστηματικά και οικονομικά.

Τα ομαδικά μαθήματα, πέρα από τις χορευτικές γνώσεις, σας προσφέρουν έναν εναλλακτικό τρόπο κοινωνικοποίησης.

Στα ομαδικά μαθήματα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των χορών και παράλληλα εξοικειωθείτε χορευτικά μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες, υπό την επίβλεψη του δασκάλου.

Αρέσει σε %d bloggers: