Ετήσιο Κουρδικό Φεστιβάλ από τον Π.Σ.Κ. & τον Όμιλό μας

Πέρυσι στην Washington, Φέτος στο Ηράκλειο

Ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΥΡΔΩΝ (www.yck.gr) με τη συνεργασία του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr) διοργανώνει το Ετήσιο Φεστιβάλ “BEDIRXAN” στο Ηράκλειο Κρήτης στις 21 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα Ανδρόγεω (έναντι Δημαρχείου, Loggia). Το Φεστιβάλ “BEDIRXAN” ταξιδεύει κάθε χρόνο σε άλλη πόλη του κόσμου και φέτος έχουμε την τιμή να διοργανώνεται στο Ηράκλειο, τη γενέτειρα του Νίκου Καζαντζάκη. Για αυτό το λόγο και σημαντικό μέρος του είναι αφιερωμένο στο μεγάλο Κρητικό στοχαστή ενώ υποστηρίζεται και από τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη της οποίας ο πρόεδρος Γ. Στασινάκης επισκέφθηκε την αυτόνομη περιοχή του Κουρδιστάν το Νοέμβριο του 2010.


Για τις ανάγκες του φεστιβάλ έρχονται στο Ηράκλειο είκοσι επιφανείς άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών του Κουρδιστάν οι οποίοι σχετίζονται με την έκδοση της μοναδικής εφημερίδας για την Τέχνη και τον Πολιτισμό “BEDIRXAN” που εκδίδεται στο Κουρδιστάν και διαβάζεται από τους Κούρδους όλου του Κόσμου. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να χτιστούν γέφυρες ανάμεσα στους Κούρδους και τους Κρητικούς, οι Κούρδοι επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τον Κρητικό Πολιτισμό και τον τόπο που μεγάλωσε και εμπνεύστηκε ο Νίκος Καζαντζάκης. Αντίστοιχα οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον Κουρδικό Πολιτισμό και να διαπιστώσουν τη μελέτη που γίνεται στο Κουρδιστάν για τον σπουδαίο Κρητικό.

Η Εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσιάσεις από πανεπιστημιακούς, έκθεση ζωγραφικής, προβολή ταινίας με θέμα το άγνωστο Κουρδιστάν και απονομές τιμητικών διακρίσεων. Παράλληλα μια ομάδα χορευτών του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «Αετογιάννης» θα παρουσιάσει χορούς της Κρήτης και του Κουρδιστάν.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες εκδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια έχουν γίνει στη Sulaimania, Dohuk, Βερολίνο, Κάιρο, Αθήνα, Washington DC, Στοκχόλμη, Λονδίνο, Φρανκφούρτη κλπ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: