«Θερινό Σχολείο» από τον Όμιλο ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ

Με μαθήματα & εκδηλώσεις Κρητικών & Λαϊκών Παραδοσιακών Χορών

 

Ενόψει των μεγάλων διεθνών Αποστολών που ετοιμάζει και των παραστάσεων σε Φεστιβάλ εντός και εκτός Κρήτης ο  Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr) συνεχίζει τα μαθήματα και τις πρόβες του σε ανοικτούς χώρους πλησίον των κεντρικών του γραφείων της Έβανς 90 στην Καινούρια Πόρτα. Για άλλη μια καλοκαιρινή περίοδο διοργανώνει το «Θερινό Σχολείο» βιωματικής προσέγγισης με τους χορούς, τη μουσική, την παράδοση της Κρήτης & ολόκληρης της Ελλάδας. Το «Θερινό Σχολείο» απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, από τις αρχές Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των τριών μηνών του Προγράμματός του, γίνονται συναντήσεις – μαθήματα των ομάδων σε ανοικτούς χώρους (ανάλογα με το χορευτικό επίπεδο των συμμετεχόντων) με στόχο τη γνωριμία  και τη διαρκή τους εξέλιξη στην τέχνη του χορού, αλλά και σε όλο το περιεχόμενο της παράδοσης, των άγραφων κανόνων, των ιστορικών – λαογραφικών στοιχείων που συνδέονται με τους παραδοσιακούς χορούς & τα τραγούδια της Κρήτης & της υπόλοιπης Ελλάδας.

Aetogiannis_Parelasi_Agalma_Venizelou

Παράλληλα, διοργανώνεται η βιωματική συμμετοχή σε πάρα πολλά λαϊκά δρώμενα του νησιού, παραδοσιακά γλέντια, πανηγύρια και φεστιβάλ όπου κυρίαρχη θέση κατέχει το κρητικό χοροστάσι. Στόχος η βίωση στην πράξη, όλων αυτών των στοιχείων που διδασκόμαστε στα μαθήματα και η δημιουργία μιας μεγάλης «παραδοσιακής συντροφιάς» που την ενώνει η κοινή αγάπη για τη λαϊκή δημιουργία και τον πολιτισμό. Το Θερινό Πρόγραμμα προετοιμάζει τους μικρούς και μεγάλους μαθητές του για τις Εορτές του Κλήδονα, για την υποδοχή μεγάλων διεθνών συναντήσεων με ξένα Χορευτικά, για το Παγκρήτιο Φεστιβάλ Χορού τον Αύγουστο, για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού τον Σεπτέμβριο και για τις διεθνείς Αποστολές του Ομίλου.

Το Πρόγραμμα Συναντήσεων έχει ως εξής: Παιδιά – Έφηβοι: Δευτέρα και Τετάρτη 7.30 μμ, Ενήλικες Αρχάριοι: Δευτέρα 8.30 μμ και για τρεις διδακτικές ώρες, Ενήλικες Μέσο έως πολύ Προχωρημένο Επίπεδο: Τετάρτη 8.30 μμ και για τρεις διδακτικές ώρες, Ταξιδιωτική Ομάδα και Ομάδα Παραστάσεων: Τρίτη 9.30 μμ και για τρεις διδακτικές ώρες.

Τα μέλη του «Θερινού Σχολείου» του Αετογιάννη, συμμετέχουν – εφόσον το επιθυμούν-  σε εκδηλώσεις-εμφανίσεις-παραστάσεις καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού με αποκορύφωμα τις μεγάλες παραστάσεις του Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό τόπο του Ομίλου Αετογιάννη: www.Aetogiannis.gr και στα τηλέφωνα 2810.33.33.33 & 69.55.10.33.10

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: