Η παράδοση της Κρήτης στο Πανευρωπαϊκό Μπάσκετ

 Μουσική, Χορός, Ενδυμασίες από τον Όμιλο «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ»

Με τις μουσικές της Κρήτης «πλημμύρισε» το μεγάλο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ηρακλείου στην περιοχή Δύο Αοράκια. Τα όμορφα λυγερόκορμα νιάτα της Κρήτης με τις παραδοσιακές τους φορεσιές έδειξαν σε όλες τις αντιπροσωπείες από όλες τις χώρες της Ευρώπης την λεβεντιά και τη χάρη των χορών μας.

PANEYROPAIKO_AETOGIANNIS_PRIN

 

Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr) υποστήριξε για άλλη μια φορά αφιλοκερδώς τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που γίνονται στο νησί. Άλλωστε και ο ίδιος εκπροσωπεί διαρκώς την Κρήτη και ολόκληρη την χώρα σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις του εξωτερικού.

PANEYROPAIKO_AETOGIANNIS_OMADIKAPANEYROPAIKO_AETOGIANNIS_AYTOSXEDIASMOS

 

Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη αποτέλεσε μια σπουδαία ευκαιρία όχι μόνο για την ανάδειξη του αθλήματος αλλά και για την αλληλογνωριμία, την αποδοχή και την αλληλοκατανόηση των λαών της Ευρώπης. Παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα για την προσέγγιση και των πολιτιστικών στοιχείων της κάθε χώρας με την συνύπαρξη τόσων πολλών αντιπροσωπειών.

PANEYROPAIKO_AETOGIANNIS_SYMMETRIA

Η παρουσία του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗ» στο Πρωτάθλημα έδωσε ένα έντονο στίγμα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς ενώ από την Τελετή Έναρξης και έπειτα οι μουσικές της Κρήτης ακούγονταν σε κάθε αγώνα από τα μεγάφωνα του γηπέδου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: