4 Διαγωνισμοί παραδοσιακών φαγητών & γλυκών

Για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

 Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr) προκηρύσσει 4 διαγωνισμούς παραδοσιακών φαγητών και γλυκών κάθε μέρα από την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014 έως και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 σε μια προσπάθεια να παρακινηθούν οι συμπολίτες μας ως προς την προτίμηση και την ανάδειξη της παραδοσιακής κουζίνας. Οι Διαγωνισμοί εντάσσονται στο πλαίσιο της παρουσίας του Ομίλου στην πλατεία Ελευθερίας για τον τετραήμερο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2014.

diatrofTyria

Η Κριτική Επιτροπή θα αποτελείται από μέλη του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» και Σεφ του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής. H συγκεκριμένη διαδικασία θα πραγματοποιείται στο Κιόσκι του Ομίλου, στην Πλατεία Ελευθερίας. Κάθε συμμετέχων δύναται να λάβει μέρος στον Διαγωνισμό από μία έως και τις τέσσερις ημέρες και για όσα δημιουργήματα επιθυμεί.

food1

Από 25 έως 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν 4 κύκλοι, ο καθένας για διαφορετική κατηγορία παρασκευάσματος:

Πίτα Φούρνου την Πέμπτη 25/9/14

Πίτα Τηγανιού την Παρασκευή 26/9/14

Μαγειρευτό Φαγητό το Σάββατο 27/9/14

Παραδοσιακά Γλυκά την Κυριακή 28/9/14

 

 

 

Το πρόγραμμα για κάθε μέρα Διαγωνισμού έχει ως εξής:

5 – 7 μμ  Προσκόμιση και τοποθέτηση των παρασκευασμάτων στο χώρο διεξαγωγής

7 – 8 μμ Αξιολόγηση των παρασκευασμάτων από την Κριτική Επιτροπή

8 – 9 μμ  Ανακοίνωση των νικητών, απονομή των Δώρων και φωτογράφηση των νικητών και των πιάτων τους.

koxlioi_fagito_paradosiaki_kouzina_saligkaria_aftodioikisi

Τα διαγωνιζόμενα παρασκευάσματα πρέπει να είναι σερβιρισμένα σε 1 τσικάλι ή ταψί ή άλλο ενδεδειγμένο σκεύος κατάλληλου μεγέθους και μπορεί να είναι διακοσμημένα ανάλογα με τις απαιτήσεις της συνταγής, αφού στην αξιολόγηση θα ληφθεί υπ’ όψιν και η εμφάνιση.

Για τα διαγωνιζόμενα παρασκευάσματα απαιτείται η χρήση φρέσκων προϊόντων, με βασικό στοιχείο  παρασκευής το κρητικό παρθένο ελαιόλαδο. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των παραδοσιακών, παλαιΐνών γεύσεων, και η δικαίωση του τίτλου της κρητικής κουζίνας ως διάσημης και εξαιρετικής ποιότητας. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η γεύση, η εμφάνιση και η γενικότερη παρουσίαση των διαγωνιζομένων δημιουργιών.

trapezi

Οι νικητές και τα δημιουργήματά τους θα φωτογραφηθούν και θα δημοσιευτούν στον Τύπο και στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου. Τα έπαθλα των Διαγωνισμών για κάθε ημέρα είναι τα εξής:  1 Υποτροφία 3 μηνών για κάθε 1η θέση, 1 Υποτροφία 2 μηνών για κάθε 2η θέση και 1 Υποτροφία 1 μήνα για κάθε 3η θέση. Οι Υποτροφίες αφορούν σε μία δραστηριότητα της επιλογής του νικητή, από αυτές που πραγματοποιούνται στον Όμιλο «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

trapezi2

 

Όροι Συμμετοχής στο Διαγωνισμό Μαγειρικής

 

  1. Αντικείμενο του Διαγωνισμού. Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ», εφεξής αποκαλούμενος «Διοργανωτής», διοργανώνει 4 Διαγωνισμούς Μαγειρικής κατά τη διάρκεια του τετραήμερου εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2014, στο πλαίσιο της ανάδειξης της παραδοσιακής κουζίνας. Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό συμφωνούν ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις ενέργειές τους.
  2. Δικαίωμα Συμμετοχής στο Διαγωνισμό. Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν όλοι οι μόνιμοι και νόμιμοι κάτοικοι της Ελλάδος άνω των 18 ετών. Ο Διοργανωτής έχει το δικαίωμα να επαληθεύσει την εγκυρότητα των συμμετοχών και να αποκλείσει οποιονδήποτε συμμετέχοντα επιχειρεί να παρέμβει στη διαδικασία συμμετοχής ή του οποίου η συμμετοχή δεν είναι σύμφωνη με τους παρόντες όρους.
  3. Τρόπος Συμμετοχής στο Διαγωνισμό. Για την έγκυρη συμμετοχή στον Διαγωνισμό, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει με την προσέλευσή τους να δώσουν τα στοιχεία τους στον υπεύθυνο του Διαγωνισμού και να παρουσιάσουν τη συνταγή τους στην τετραμελή Κριτική Επιτροπή η οποία αποτελείται από μέλη του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» και του Ινστιτούτου Κρητικής Διατροφής. H συγκεκριμένη διαδικασία θα πραγματοποιείται στο Κιόσκι του Ομίλου, στην Πλατεία Ελευθερίας. Κάθε συμμετέχων δύναται να λάβει μέρος στον Διαγωνισμό από μία έως και τις τέσσερις ημέρες και για όσα δημιουργήματα επιθυμεί.
  4. Διάρκεια & Πρόγραμμα Διαγωνισμού. Ως διάρκεια διεξαγωγής των Διαγωνισμών ορίζεται το χρονικό διάστημα από την 25/9/2014 έως και την 28/9/2014. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν 4 κύκλοι, ο καθένας για διαφορετική κατηγορία παρασκευάσματος.

 

Πίτα Φούρνου την Πέμπτη 25/9/14

Πίτα Τηγανιού την Παρασκευή 26/9/14

Μαγειρευτό Φαγητό το Σάββατο 27/9/14

Παραδοσιακά Γλυκά την Κυριακή 28/9/14

 

Διευκρινίζεται ρητά ότι, μετά τη λήξη του Διαγωνισμού, οι συμμετοχές είναι αυτοδικαίως άκυρες.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

5 – 7 μμ  Προσκόμιση και τοποθέτηση των παρασκευασμάτων στο χώρο διεξαγωγής

7 – 8 μμ Αξιολόγηση των παρασκευασμάτων από την Κριτική Επιτροπή

8 – 9 μμ  Ανακοίνωση των νικητών, απονομή των Δώρων και φωτογράφηση των νικητών και των πιάτων τους.

5.Τρόπος Παρασκευής και Παρουσίασης. Για τα διαγωνιζόμενα παρασκευάσματα απαιτείται η χρήση φρέσκων προϊόντων, με βασικό στοιχείο  παρασκευής το κρητικό παρθένο ελαιόλαδο. Δεν επιτρέπεται η χρήση κατεψυγμένων ή κονσερβοποιημένων υλικών. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη των παραδοσιακών, παλαιΐνών γεύσεων, και η δικαίωση του τίτλου της κρητικής κουζίνας ως διάσημης και εξαιρετικής ποιότητας. Τα διαγωνιζόμενα παρασκευάσματα πρέπει να είναι σερβιρισμένα σε 1 τσικάλι ή ταψί ή άλλο ενδεδειγμένο σκεύος κατάλληλου μεγέθους και μπορεί να είναι διακοσμημένα ανάλογα με τις απαιτήσεις της συνταγής, αφού στην αξιολόγηση θα ληφθεί υπ’ όψιν και η εμφάνιση.

  1. Νικητές και Δώρα. Μετά τη λήξη των επιμέρους Διαγωνισμών θα ανακοινώνονται οι νικητές. Νικητές θα θεωρούνται οι 3 συμμετέχοντες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία κάθε ημέρα, την οποία έχουν συγκεντρώσει από την Κριτική Επιτροπή. Οι νικητές και τα δημιουργήματά τους θα φωτογραφηθούν και θα δημοσιευτούν στον Τύπο και στην επίσημη ιστοσελίδα του Ομίλου (www.Αetogiannis.gr). Τα έπαθλα των Διαγωνισμών για κάθε ημέρα είναι τα εξής: 1 Υποτροφία 3 μηνών για κάθε 1η θέση, 1 Υποτροφία 2 μηνών για κάθε 2η θέση και 1 Υποτροφία 1 μήνα για κάθε 3η θέση. Οι Υποτροφίες αφορούν σε μία δραστηριότητα της επιλογής του νικητή, από αυτές που πραγματοποιούνται στον Όμιλο το τρέχον ακαδημαϊκό έτος. Το έπαθλο μπορεί να ενεργοποιηθεί έως το τέλος του 2014, δηλαδή την 31/12/2014.
  2. Αποδοχή των όρων. Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω όρων και προϋποθέσεων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: