Με τον Όμιλο «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ»

η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Παραδοσιακού Καραβιού
από τον Δήμο Ηρακλείου

Ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr) είναι προσκεκλημένος – για πολλοστή χρονιά – από το Δήμο Ηρακλείου να παρουσιάσει, αφιλοκερδώς όπως πάντα,  την Παράδοση της Κρήτης στη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Παραδοσιακού Καραβιού στην Πλατεία Ελευθερίας.  Η Εκδήλωση ξεκινά την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, στις 6.30μμ και ολοκληρώνεται γύρω στις 11μμ ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Ομίλου περιλαμβάνει:

6.30 – 8.00 μμ Παραδοσιακή Μουσική από τα παιδιά – εφήβους μουσικούς Μανώλη Πετράκη, Χάρη Καστελλάκη, Γιώργο Φαρσαράκη και Γιώργο Μπαλτζάκη. Συμμετέχουν χορευτικές ομάδες παιδιών & εφήβων του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ».

8.45 – 11.00 μμ  Ομάδα Ενηλίκων του Ομίλου Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» παρουσιάζει τραγούδια, χορούς, κάλαντα & δρώμενα των παραδοσιακών Χριστουγέννων της παλιάς Κρήτης. Συνοδεύει το συγκρότημα «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΧΡΟΝΟΝΑΥΤΕΣ» (Γιώργος Ρασούλης, Αντώνης Αντωνιάδης, Δημήτρης Μανουσάκης, Μύρων Χαιρέτης)

AET_2794

AET_2809

Ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας του «Χωριού του Άη Βασίλη» στην πλ. Ελευθερίας ο Όμιλος «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» διοργανώνει εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού, ανοικτά μαθήματα Χορού, Ομάδες Χορογυμναστικής και πολλά άλλα δρώμενα με θέμα «Παίζουμε και χορεύουμε για τα Χριστούγεννα».

AET_6237

AET_6320

Για τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα του Ομίλου στην Πλ. Ελευθερίας περιλαμβάνει:

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

6-8 μμ Θεατρικό Παιχνίδι («Μια μαντινάδα για τον Άη Βασίλη»)

8-9 μμ Χορογυμναστική – ZUMBA

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

5-7 μμ Θεατρικό Παιχνίδι («Ξεροτήγανα & Κρητικές Λιχουδιές για τον Άη Βασίλη»)

7-8 μμ Κρητικοί & Λαϊκοί Παραδοσιακοί Χοροί

8-9 μμ Χορογυμναστική – ZUMBA
9-10 μμ μμ Κρητικοί & Λαϊκοί Παραδοσιακοί Χοροί

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
5-7 μμ Θεατρικό Παιχνίδι («Κρητικά Παιχνίδια με τον Άη Βασίλη»)
7-8 μμ Κρητικοί & Λαϊκοί Παραδοσιακοί Χοροί
8-9 μμ Χορογυμναστική – ZUMBA
9-10 μμ Κρητικοί & Λαϊκοί Παραδοσιακοί Χοροί

Για το διάστημα από 22 Δεκεμβρίου 2014 έως 10 Ιανουαρίου 2015 θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση στον Τύπο και στο www.Aetogiannis.gr  για τις δραστηριότητες του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» που θα πραγματοποιηθούν στο «Χωριό του Άη Βασίλη».

 AET_6350

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές προς Όλους και με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Συγκέντρωση Ρούχων, Τροφίμων κλπ για Συσσίτια και Κοινωνικά Παντοπωλεία

Οι εκδηλώσεις γίνονται με επιπλέον σκοπό να συγκεντρωθούν ρούχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα (ακόμα κι από το σπίτι), σχολικά είδη και  παιχνίδια (ακόμη και μεταχειρισμένα) και είδη πρώτης ανάγκης (Σαπούνια, Χαρτικά, Καθαριστικά κλπ) τα οποία θα δοθούν στην Διακονία της Αρχιεπισκοπής και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων & Περιφέρειας.

Εθελοντές του Ομίλου τα συγκεντρώνουν στο Στέκι του Ομίλου στην πλ. Ελευθερίας και τα παραδίδουν, την επόμενη μέρα, στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο, στα Συσσίτια και στις άλλες δομές (Περιφέρειας – Δήμου – Εκκλησίας) για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανάγκη!

Η επιλογή των κοινωνικών φορέων που ενισχύει ο Όμιλος προέκυψε μετά από κοπιαστική έρευνα και βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων όπως η παρουσία κοινωνικών λειτουργών αλλά και η αξιοπιστία διανομής, ώστε να είναι όλοι σίγουροι ότι η βοήθεια που θα παρασχεθεί θα καταλήξει σε ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη.

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα γίνεται παρουσίαση φωτογραφιών και ενημέρωση για τον «Ξενώνα Αγάπης» του Ομίλου στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, του οποίου οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

AET_6290

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: