Η Κρήτη στην Έρημο του Σινά

Αναχώρησε η αποστολή του Ομίλου «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ»

Αναχώρησε για την  έρημο του Σινά -στην Ερυθρά Θάλασσα- η καλλιτεχνική αποστολή που συγκρότησε ο Όμιλος Παιδείας & Πολιτισμού «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» (www.Aetogiannis.gr ) προκειμένου να εκπροσωπήσει την Κρήτη, την Ελλάδα και την Ευρώπη στο Διεθνές Φεστιβάλ για την Ειρήνη που πραγματοποιείται τις επόμενες μέρες στην Αίγυπτο.

Aetogiannis_Logo_me_fonto_choreytes.jpg

Ο γνωστός -για τις εμφανίσεις του στο εξωτερικό – Όμιλος έλαβε αποκλειστική πρόσκληση από το Κράτος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου για να παρουσιάσει στην χώρα τους την δημοτική και βυζαντινή μας παράδοση.

Η Ομάδα στη 1 από τις 6 πτήσεις της Αποστολής.jpg

Είναι η έκτη φορά που ο Όμιλος «ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» εκπροσωπεί την Ελλάδα στην συγκεκριμένη χώρα ενώ για άλλη μια φορά η Αποστολή και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είχαν έντονο Κρητικό χρώμα. Χοράρχης της Χορωδίας επελέγη ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού του Αγίου Τίτου και Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία της Κρήτης κ. Ανδρέας Γιακουμάκης. Αντίστοιχα επελέγησαν άξιοι εκπρόσωποι της δημοτικής μας παράδοσης, όλοι με πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής, δεξιοτέχνες των παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Κρήτης και της καθ’ ημάς Ανατολής (Κανονάκι, Λύρες, Λαγούτα, Ούτι, Αυλοί, Άσκαυλοι, Κρουστά κλπ).

Η Αφίσα του Φεστιβάλ με φόντο το ελληνικό Μοναστήρι.jpg

Η αποστολή θα βρεθεί για μια εβδομάδα περίπου σε Κάιρο, Σαρμ ελ Σέιχ, Έρημο Σινά, Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Όρους Σινά ακολουθώντας ένα σκληρό αλλά δημιουργικό πρόγραμμα εμφανίσεων. Οι εμφανίσεις αυτές εντάσσονται στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ για την Ειρήνη, την κατανόηση και την συνεργασία των λαών και των θρησκειών το οποίο πραγματοποιείται συμβολικά στον ιερό χώρο του Θεοβάδιστου Όρους Σινά μπροστά από το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Η επιλογή του χώρου δεν έγινε τυχαία. Ο χώρος που βρίσκεται το ελληνικό μοναστήρι αποτελεί σταυροδρόμι και σημείο συνάντησης για τις τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες του κόσμου. Τον Χριστιανισμό, τον Μωαμεθανισμό και τον Ιουδαϊσμό.

Το Μνημείο της Παγκόσμιας Ειρήνης στο Σαρμ Ελ Σέιχ.jpg

 Ιδιαίτερα για την περίοδο που διανύουμε, το Φεστιβάλ αποκτά ξεχωριστή συμβολική σημασία αφού πριν λίγο διάστημα σημειώθηκε η βομβιστική επίθεση στο ρώσικο επιβατικό αεροσκάφος από το Αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ πάνω από την έρημο του Σινά. Η επίθεση όπως αποδείχθηκε αποτελούσε χτύπημα θρησκευτικού φανατισμού και απέναντι σε αυτόν τον φανατισμό έρχεται να σταθεί το συγκεκριμένο Φεστιβάλ, με την καλλιτεχνική συνύπαρξη των μουσικών και των παραδόσεων των λαών του κόσμου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: